Hygiene Zone

ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ

 

 

Φυσικό Πύρεθρο:

Τι είναι και που καλλιεργείται το Φυσικό Πύρεθρο;

Το Φυσικό Πύρεθρο είναι ένα φυσικό εντομοκτόνο που βρίσκεται στα άνθη του Tanacetum cinerariaefolium πού είναι ένα είδος χρυσάνθεμου. Τα χρυσάνθεμα καλλιεργούνται για εμπορικούς σκοπούς στην Κένυα, την Τανζανία και την Παπούα Νέα Γουινέα καθώς εκεί υπάρχει αφθονία ηφαιστειογενών εδαφών.

Πως το πύρεθρο εξουδετερώνει τα έντομα;

To πύρεθρο προκαλεί τοξικό σοκ στα έντομα όταν εισέρχεται στο νευρικό τους σύστημα. Οι πυρεθρίνες που συναποτελούν το πύρεθρο σε μικρές ποσότητες προκαλούν ακινησία ή και παράλυση ενώ σε μεγαλύτερες τον ακαριαίο θάνατο του εντόμου.

Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ της πυρεθρίνης και των πυρεθροϊδών;

Οι έξι εστέρες που συναποτελούν την πυρεθρίνη βρίσκονται στο απόσταγμα του πύρεθρου. Οι πυρεθρίνες αποτελούν τη δραστική ουσία που απωθεί και εξουδετερώνει, όταν βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση, τα έντομα. Τα πυρεθροϊδή είναι συνθετικές ενώσεις με χημική δομή που είναι παρόμοια με έναν από τους έξι εστέρες που αποτελούν την πυρεθρίνη. Σκοτώνουν τα έντομα με παρόμοια δράση αλλά ΔΕΝ προέρχονται από τα άνθη.

Σε σύγκριση με πολλές άλλες εντομοκτόνες ουσίες - κυρίως τα συνθετικά πυρεθροϊδή- το φυσικό πύρεθρο υπερτερεί. Όλες οι εντομοκτόνες ουσίες είναι τοξικές για τους υδρόβιους οργανισμούς και τα ψάρια ωστόσο το φυσικό πύρεθρο είναι 10-100 φορές λιγότερο τοξικό από τα περισσότερα συνθετικά πυρεθροϊδή.

 

Συσκευή

 

Ανταλλακτικό